Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 37 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský záměr v oblasti pohostinství
Mazůrek, Václav ; Nejezchleb, Lubomír (oponent) ; Šimberová, Iveta (vedoucí práce)
Podnikatelský plán v oboru pohostinství s náležitostmi pro založení firmy jsou hlavním cílem této bakalářské práce. Bakalářská práce vychází z teoretických poznatků. Ke splnění základního cíle je potřeba vypracovat analýzy rizik, trhu, konkurence a navrhnout marketingový, finanční a organizační plán.
Vliv kontroly na evaluaci a motivaci zaměstnanců
Voňavka, Adam ; Slavíček, Vojtěch (oponent) ; Konečný, Štěpán (vedoucí práce)
Tato práce je zaměřena na motivaci a evaluaci zaměstnanců v gastro podniku, analýzu těchto činností a jejich vliv na nežádoucí chování personálu k podnikovým financím a majetku obecně. V první části budou popsána teoretická východiska problematiky, základní pojmy a jejich souvislosti. Poté bude celý problém důkladněji rozebrán a budou uvedeny praktické příklady problémů a jejich dosavadní řešení. Po tomto komplexním uvedení do problematiky budou navržena taková opatření, která by měla mít maximální možný efekt prostřednictvím teoretických poznatků, logických úvah a nakonec i praktických zkušeností.
Informační systém pro správu rezervací v restauracích
Slanař, David ; Chabada, Tomáš (oponent) ; Dydowicz, Petr (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce pojednává o stávajícím stavu fungování rezervací v restauracích a jeho inovaci pomocí zavedení informačního systému pro vytváření a správu rezervací. Popisuje návrh internetové webové aplikace umožňující on-line vytváření rezervací samotnými uživateli a jejich následnou správu zaměstnanci. Dále popis ekonomického přínosu a jiných výhod plynoucích ze zavedení tohoto systému v reálném světě a v neposlední řadě řešení případných problémů při nasazování systému v praxi.
Vývoj EU - komparace České a Slovenské republiky ve vybraném odvětví
Dvořáková, Petra ; Drcmánková, Hana (oponent) ; Bočková, Nina (vedoucí práce)
Cílem diplomové práce je vytvořit komparaci ekonomiky členských zemí mezi Českou republikou a další členskou zemí Evropské unie. Touto další členskou zemí bylo vybráno Slovensko, které se České republice podobá, má s Českou republikou společnou historii, ale je členem eurozóny. Na začátek je shrnuta historie o Evropské unii, měnové unii a konvergenčních kritériích pro zavedení společné jednotné měny. V praktické části byla provedena analýza vybraných makroekonomických ukazatelů, plnění maastrichtských kritérií a analýza středních podniků v odvětví restaurace a pohostinství.
Podnikatelský záměr
Ondrušová, Denisa ; Žídková, Lucie (oponent) ; Sládková, Jitka (vedoucí práce)
Předmětem bakalářské práce je návrh podnikatelského plánu, který se zaměřuje na založení podnikání v oblasti pohostinství. Tento návrh bude v budoucnu využit pro založení kavárny BIO Caffé Green. Práce obsahuje všechny potřebné informace, které jsou nutné k založení kavárny a jejího uvedení do provozu včetně srovnání pokladních softwarů a výběru, který bude pro kavárnu nejvhodnější.
Pohostinství ve stínu viru: Koronavirová pandemie a její dopad na osoby pohybující se v gastronomickém sektoru služeb
Kopčiková, Dominika ; Wohlmuth Markupová, Jana (vedoucí práce) ; Hlaváček, Jiří (oponent)
Diplomová práce se zaměřuje na dvouleté trvání pandemie virové choroby COVID-19 a s využitím metody orální historie pojednává o jejím vlivu na osoby, které se v této době pohybovaly v gastronomickém sektoru služeb v České republice. Text diplomové práce je rozdělen na teoreticko-metodologickou a empirickou část. Teoreticko-metodologická část přináší vhled do problematiky praxe orální historie v době celosvětové pandemie a referuje o studiích, které se tomuto tématu věnují. Současně podrobně popisuje nejen zvolenou metodologii, ale i výzvy vzniklé během terénního výzkumu, jejichž příčinou byla omezení, která tato specifická doba přinesla. Hlavním záměrem empirické části textu je v chronologické posloupnosti vyobrazit, jakým způsobem a do jaké míry ovlivňovaly jednotlivé fáze pandemie koronaviru SARS-CoV-2 profesní i osobní život narátorů. Na základě devíti orálně- historických rozhovorů s pěti narátory, které byly pořízené během terénního výzkumu prováděného na jaře roku 2021 a v zimě roku 2022, je o této problematice pojednáno z časosběrné perspektivy. Prostřednictvím interpretací pořízených svědectví, rešerší dobového tisku a reflexí vládních nařízení jsou tak životní příběhy narátorů zasazené do kontextu pandemické doby. Klíčová slova: pandemie, COVID-19, pohostinství, orální historie, časosběrný...
Proces založení podniku v oblasti pohostinství
Píšová, Klára
Bakalářská práce se zabývá problematikou procesu založení podnikání v oblasti pohostinství, jejímž cílem je stanovení metodického postupu pro zahájení podnikání v této oblasti. V literární rešerši jsou zpracované poznatky týkající se jednotlivých právních forem a podmínek podnikání v oblasti pohostinství na území České republiky. Vlastní práce se věnuje metodickému postupu, který je poté uveden na teoretickém příkladu aplikace metodického postupu v oblasti pohostinství. Práce je doplněna kvantitativním průzkumem, pro který byla stanovena hypotéza a poté využit chí-kvadrát test pro asociační tabulku. Závěr práce je věnován shrnutí všech klíčových faktorů, které má metodický postup obsahovat.
Ekonomické přínosy marketingové strategie specializovaného podniku služeb
Lojková, Nikola
Lojková, N. Ekonomické přínosy marketingové strategie specializovaného podniku služeb. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2018. Cílem této bakalářské práce je zhodnotit ekonomické přínosy z marketingových strategií pohostinského podniku. V řešení byla použita SWOT analýza, analýza konkurence, podniku a dotazníkové šetření zaměřené na hodnocení spokojenosti zákazníků. Na základě získaných informací byla navržena marketingová zlepšení ke zvýšení poptávky a růstu tržeb. Byl vytvořen návrh zlepšení v řízení podniku k dosažení kladného ekonomického výsledku.
Impact of smoke-free laws on hospitality businesses in the European perspective
Simpartl, Josef ; Janský, Petr (vedoucí práce) ; Haas, Emma (oponent)
Pokaždé, když byl vznesen návrh na zavedení protikuřáckých zákonů v pohostinských podnicích, býval vznesen i argument, že tyto zákony budou poškozovat tyto podniky ve smyslu příjmů a zaměstnanosti. Tato bakalářská práce zkoumá toto tvrzení v kontextu evropských zemí. V prvé řadě chce rozlišit vliv dvou odlišných forem protikuřáckých zákonů. Za druhé, zkoumá vliv těchto nařízení v čase. Za třetí, pokouší se nalézt rozdíly v jejich dopadech na záladě regionálních, či sociálně-ekonomických odlišností. Analýzou administrativních ročních dat z databáze Eurostatu za použití metody difference-in-differences tato práce nezjistila žádný dlouhodobý vliv protikuřáckých zákonů na příjmy či zaměstnanost v pohostinských podnicích. Výsledky analýzy též ukazují, že pokud byli některé z dopadů statisticky signifikantní v průběhu prvních let platnosti protikuřáckého zákona, tyto dopady byli pouze krátkého trvání. Přesto, vliv jednotlivých forem protikuřáckých zákonů v čase se liší. V případě částečného protikuřácekého zákona byl zjištěn negativní dopad na příjmy okamžitě po jeho zavedení a kladný dopad na zaměstnanost tři až čtyři roky po jeho zavedení. Úplný zákaz kouření...

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 37 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.